Jak na prodej auta

Auto Palace Butovice s.r.o.

Autor: Auto Palace Butovice s.r.o.

Autorizovaný autoservis a prodej nových vozů Hyundai Jsme jeden z největších autorizovaných dealeru vozidel Hyundai v České republice. Díky…

Více o autorovi

Chcete prodat svého plechového miláčka? Aby se transakce nestala vaší noční můrou, je dobré vědět, co vás může potkat.

Možnosti prodeje jsou v podstatě dvě: buď se do toho pustíte sami, nebo vyhledáte autobazar. Prodej na vlastní pěst se zdá být jednoduchý, zadáte parametry vozu na inzertní internetové stránky, stanovíte cenu a pak už jen čekáte, až se někdo ozve. Dále to ale znamená mít čas na schůzky se zájemci a smlouvání o ceně… Prodej se tak může táhnout několik měsíců. A vy musíte dál platit povinné ručení, případně havarijní pojištění a o auto se starat. Ani po prodeji nemusíte mít klid – kupec může chtít v případě nějaké nesrovnalosti vůz vrátit.

Prodej přes autobazar vám ušetří spoustu času i nervů. Samozřejmě to ale znamená vybrat si seriózní firmu. Například Autopoint, který patří k největším autobazarům u nás a je součástí Auto Palace Group, vám vyplatí peníze v hotovosti do jedné hodiny! Pracovníci zkontrolují doklady, vůz prohlédnou a připraví nutné dokumenty. Pokud máte nesplacenou půjčku na váš vůz, Autopoint ji doplatí. A především přebírá za auto kompletní zodpovědnost, takže se nemusíte bát rozzuřeného kupce u vašich dveří. Platí nejlepší možné ceny a v případě využití protiúčtu dává bonus navíc.

Nezapomeňte

Od 1. ledna 2015 již nejsou odhlášení a přihlášení vozu dva úkony, ale jen jeden. Prodávající a kupující tak buď zajdou na úřad společně a auto odhlásí a hned přihlásí, nebo jeden zmocní druhého, či oba zmocní třetí osobu. V případě prodeje přes Autopoint stačí přinést notářsky ověřenou plnou moc (vzor je na www.autobazar-autopoint.cz) a už se nemusíte o nic starat.