AUTOMOBILY FORD – havarovaná vozidla, vyřízení pojistných událostí.

Auto Bílá Hora

Autor: Auto Bílá Hora

Autoservis Praha 6 - Břevnov   Auto Bílá Hora nabízí široké spektrum služeb, u kterých klademe důraz především na kvalitu a rychlost. Nabízíme…

Více o autorovi

 

V případě dopravní nehody, kdy Váš vůz se stal nepojízdným, nabízíme službu odtažení automobilu do opravy a vyřízení nezbytných administrativních úkonů spojených s vyřízením pojistné události v souvislosti s pojištěním pro případ odpovědnosti za škodu z provozu vozidla. Vaše vozidlo odvezeme do areálu naší firmy, kde zůstane zaparkované až do doby vyřízení pojistné události. Náš personál Vám kdykoliv poskytne informace v jaké fázi je její vyřízení. Odhadneme náklady na opravu poškozeného vozidla a sepíšeme zakázku na opravu. Po dohodě s Vámi objednáme náhradní díly nutné pro opravu vozidla. O Vaše vozidlo se postarají profesionálně vyškolení mechanici.

Nejdůležitější kroky pro případ dopravní nehody nebo jiné pojistné události v souvislosti s pojištěním pro případ odpovědnosti za škodu z provozu vozidla:

Ať již jste dopravní nehodu zavinili nebo ne, je nutné spolu s dalším účastníkem nehody vyplnit formulář Záznam o dopravní nehodě. K tomu potřebujete znát tyto údaje: jméno, příjmení a bydliště řidiče - v případě že jde o firemní vozidlo, pak si zapište i název firmy, IČ a bydliště (resp. sídlo) vlastníka vozidla, typ a SPZ jeho vozidla, údaj o pojišťovně, kde je druhý účastník nehody pojištěn. Současně s vyplněným Zápisem o dopravní nehodě nám předáte kopii velkého technického průkazu, malého technického průkazu, kopii svého řidičského průkazu, doklad o povinném ručení tzv. zelenou kartu, plnou moc v zastupování s pojišťovnou, souhlas leasingové společnosti s výplatou plnění (pouze pokud je vozidlo na leasing) a klíče od vozidla. U pojišťovny, která bude vyřizovat pojistnou událost, zajistíme prohlídku poškozeného automobilu. Prohlídka probíhá zpravidla do třech pracovních dnů od nahlášení pojistné události. Technik pojišťovny na základě provedené prohlídky a zhotovené dokumentace vypočítá částku, která odpovídá škodě na Vašem vozidle.

Kontaktovat Policii ČR musíte v těchto případech :

- pokud došlo při nehodě ke zranění anebo k úmrtí

- k poškození majetku v rozsahu větším než 100 000 Kč

- k poškození majetku třetích osob, včetně poškození majetku státu, obcí anebo poškození týkající se výkonu vlastnických práv státu k nemovitostem tvořícím dálnice a silnice I. třídy

- k poškození majetku v rozsahu nižším než 100 000 Kč, ale nedohodnete se s účastníkem nehody na zavinění.

V případě střetu se zvěří Vám doporučujeme vždy volat policii ČR. Likvidátor pojišťovny si na lince 158 ověřuje, zda poškozený vyzýval Policii k příjezdu. Současně by jste si měli pořídit l fotodokumentaci poškozeného vozidla zvěří nebo jiným vhodným způsobem zajistit hodnověrné důkazy, které jednoznačně budou dokazovat, že došlo k poškození vozidla střetem se zvěří. Úhradu za opravu vozidla dohodneme přímo s Vaší pojišťovnou.

V případě poškození vlastního vozidla využijte nárok na pojišťovnou hrazené zapůjčení náhradního vozidla, pokud je to pro Vás účelné a efektivní, pokud náhradní vozidlo potřebujete a nemáte k dispozici jiné vlastní auto. Náhradní vůz Vám zapůjčíme na dobu nezbytně nutnou po dobu opravy Vašeho poškozeného vozidla nebo v případě totální škody. Půjčené vozidlo nesmí být vyšší třídy než vozidlo poškozené. O průběhu a vyřízení škodní události Vás budeme informovat telefonicky. S likvidací pojistných událostí máme dlouholeté zkušenosti. Pro zrychlení a usnadnění vyřízení pojistné události si můžete na těchto stránkách stáhnout formuláře, které si můžete předem vyplnit před příjezdem do servisu. Pokud si nebudete jistí jak postupovat, zavolejte na číslo našeho servisu a náš technik Vás seznámí se všemi nutnými a potřebnými informacemi. Spolupracujeme téměř se všemi pojišťovnami na území ČR. Veškerou starost přebíráme na sebe a Vy si jen přijedete pro Váš opravený vůz!